Målskyttar: Fredrik “Totti” Nilsson 2, Andreas Ceder 2, Daniel Nilsson 1,

Andreas Ceder
Fredrik "Totti" Nilsson
Dagens bolljury: Daniel & Cay

Rapport:
Årets sista b-lagsmatch gick av stapeln på Björkvallen mot Snogeröd. Efter debaclet mot Svensköp var vi nu riktigt sugna på en seger. Dessvärre duggade återbuden tätt och jag tror nästan att jag fick lika många nej till denna matchen som jag fått sammanlagt under hela säsongen. Glenn, Peter, Ralle, Mats, Antonio, Ivan, Niklas, Lill-Strumpan & Jonny. Därtill spelade P 14 på eftermiddagen så vi kunde inte låna folk där. Som om nu inte dettta var nog fick Dick kasta in handduken redan innan uppvärmningen p.g.a skada. Med andra ord blev vi tvungna att dubblera med några A-lagsspelare vilket absolut inte var meningen med tanke på söndagens A-lagsmatch.

Snogeröd började matchen bättre än oss första 20 minuterna då vi var väldigt yra i positionsspelet. Detta ledde dock inte till några heta lägen och istället var det vi som började ta oss in i matchen.

Det var kanske inte helt rättvist men vi tog ledningen med 1-0. Och det var ingen mer eller mindre än jag själv som stod för det (även om några ”förtrödna” ville få det till självmål). Jag slog en frispark längs marken mot bortre stolpen som var ämnad framstörtande anfallare. Nu tog den i stället på en Snogerödare och in i mål. Ett klassmål skulle jag vilja säga!

Bara några minuter senare var det dags igen och denna gången var det vår andra målvakt som spelade ute, Totti, som styrde in ett inlägg från Fridh. Om någon före matchen spelat på att jag och Totti skulle göra ÖIF:s första 2 mål hade nog den personen blivit rik idag!

Andra halvlek fortsatte som den första. Inget ordnat spel på något av hållen men med ett klart bättre försvarsspel från vår sida. Det dröjde heller inte speciellt länge förrän vi fick en straffspark sedan Ceder blivit neddragen. Fram stegade formtoppade KP som dock drog den utanför. Istället gick faktiskt Snogeröd upp och reducerade på ett välplacerat långskott.

Som tur var för oss hade inte Snogeröd läst på läxan om hur man spelar försvarsspel. Har man en långsam backlinje och ingen press på bollhållarna på mittplan borde man kanske inte spela högt upp med backlinjen utan djup! Vi tackade dock för detta och gjorde 4 mål i andra halvlek genom att lägga djupledsbollar bakom deras backlinje. Målskyttar i andra var Ceder 2 gånger om, Totti gjorde ytterligare ett och Stoffe gjorde ett.

Detta kommer inte gå till historien som någon av våra bättre matcher, men vi vann och visade hela tiden bra inställning. Bäst i dagens ÖIF var Jörgen (nä jag skojar faktiskt inte ) som styrde och ställde på ett bra vis och stoppade det lilla som kom fram till honom. Ceder var också mycket bra på topp och djupledslöpte som i fornstora dagar. Totti gjorde mycket bra ifrån sig och krönte detta med två mål. Och även Axel gjorde väldigt bra ifrån sig i backlinjen.

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 21 sept 2008)